keskiviikko 7. syyskuuta 2016

Menovinkki: Viisas Elämä -messut Tampereella

Ensi viikonloppuna täällä meillä päin tapahtuu jälleen, sillä Tampere-talossa vietetään 10.-11.9. nyt neljättä kertaa järjestettäviä Viisas Elämä -messuja. Tapahtuma keskittyy hyvinvointiin varsin kokonaisvaltaisesti tarkasteltuna: ohjelmassa on mm. luentoja, workshoppeja ja jooga- ja meditaatiotunteja, ja esiintyjinä on kirjava joukko hyvinvoinnin parissa tavalla tai toisella työtään tekeviä ihmisiä. Ja toki mukana on myös pitkä liuta näytteilleasettajia, joilta voi ostaa erilaisia hyvinvointiin liittyviä tuotteita ja palveluita. Itse osallistuin Viisas Elämä -messuille ensimmäistä kertaa viime syksynä, ja tapahtumasta jäi pääosin positiivinen fiilis - joskin myös hieman ristiriitainen, sillä esiintyjien joukossa tuntui silloin olevan paitsi päteviä asiantuntijoita, myös sellaisia tyyppejä, joiden puheista en juuri vakuuttunut. Se on kuitenkin varmaa, että kuulemani luennot herättivät hyvin paljon ajatuksia ja innoittivat pohdiskeluun, ja ennen kaikkea tämän takia aion osallistua messuille tänäkin vuonna. Viime kerralla keskityin erityisesti luentojen kuuntelemiseen ja suurin osa workshopeista ja joogatunneista jäi välistä, joten tällä kertaa kiinnostaisi osallistua myös sellaisille. Valinnanvaikeus tosin taitaa jälleen kerran iskeä (se vika monipuolisissa tapahtumissa aina on, että monet kiinnostavat jutut menevät päällekkäin, eikä itseään pysty repimään joka suuntaan), sillä paljon mielenkiintoisia esiintyjiä ja mieltä askarruttavia juttuja näyttäisi olevan tarjolla. Tässä ohjelmasta muutama tärppi, jotka vähän kiinnostelisivat meikäläistä: Mari Lämsä: Vapauta sisäinen nauruvoimasi (la klo 11) - olen iät ja ajat halunnut kokeilla naurujoogaa, ja nyt siihen olisi kerrankin tällainen matalan kynnyksen mahdollisuus. Kaikenlaisissa hulvattomissa harjoituksissa aina jännittää se tarvittava heittäytyminen ja rennosti ottaminen, kun itse olen luonteeltani vähän arka ja jäykkä, mutta veikkaanpa, että juuri tällaiselle ihmiselle kuulemma tunnelukkoja avaavat ja rentouttavat nauruharjoitteet voisivat sopia. 

Aku Kopakkala: Voiko itsensä liikkua viisaaksi? (la klo 13) Olin viime keväänä Kopakkalan vetämässä interpersoonallisen psykoterapian koulutuksessa, ja aiemminkin olen ollut parilla hänen luennollaan, ja nämä ovat kaikki olleet erittäin ajatuksia herättäviä kokemuksia, vaikka en olekaan varauksetta kaikesta samaa mieltä hänen kanssaan. Kopakkala on paitsi psykologi ja suosittu luennoitsija, myös ultrajuoksija, ja tällä kertaa aiheena onkin tarkastella tutkimukseen ja kokemukseen perustuen liikunnan vaikutusta ihmismieleen. 

Madventures Riku Rantala ja Tuomas Milonoff: Menestykseen verellä, sisulla ja intuitiolla (la klo 14) - tässä taitavat olla yhdet messujen tunnetuimmista esiintyjistä, ja rohkenenpa luulla, että luennolle on tulijoita ruuhkaksi asti. Itse en ole Madventures-sarjaa katsonut koskaan (aukko sivistyksessä ilmeisesti), mutta näiden herrojen keskustelu menestyksestä ja unelmien toteuttamisesta tulee varmasti olemaan kiinnostavaa kuultavaa. 

Paula Kiuru: YogaGroove (la klo 17, su klo 11) - joogaa, jossa lupaillaan olevan rentoa ja hauskaa meininkiä musiikin soidessa, kuulostaa juuri allekirjoittaneeseen vetoavalta jutulta! Itsehän ärsyynnyn joogatunneilla joskus liiasta vakavuudesta ja totisuudesta (kundaliinijooga esimerkiksi ei tämän takia tuntunut loppujen lopuksi ollenkaan omalta jutulta), vaan kaipaan enemmän rentoutta ja sellaista tunnelmaa, että tunnilla ei ole pakko olla koko ajan henkistyneenä ja hipihiljaa. 

Lorenz Backman: Vaikuttava keho - voiko kehon asento vaikuttaa mielentilaasi? (su klo 12) Näyttelijänä ja erityisesti juontajana tunnettu Backman on opiskellut erinäisillä kursseilla ja oman kokemuksen kautta esiintymisrohkeutta, ja tällä luennolla käsitellään mm. sitä, miten kehon asento ja eleet vaikuttavat mieleen tiedostamattomalla tasolla, ja miten kehonkieli voi vaikuttaa siihen, millaisen vaikutelman sosiaalisissa tilanteissa itsestään antaa. Erittäin mielenkiintoinen aihe, johon olen itse perehtynyt valitettavan vähän, joten tässä olisi kyllä kiinnostavaa päästä hieman pintaa syvemmälle. 

Annamari Ylianttila: Leikkivä kirjoittaminen (su klo 11 luento, su klo 14 workshop) Tämä pisti silmään ehkäpä ensimmäisenä messuohjelmasta, olenhan kovin kiinnostunut kirjoittamisesta ja luovuudesta hyvinvoinnin edistäjinä. Itse olen kirjoittajana aika itsekriittinen, mikä usein rajoittaa tekemistä ja vapaata ideointia, joten rennompi ja leikkivämpi ote kirjoittamiseen kuulostaa sellaiselta jutulta, mikä voisi auttaa luovuutta virtaamaan hiukan vapaammin. 

Koko ohjelma löytyy täältä, käykäähän kurkkaamassa, jos tapahtuma kiinnostaa! 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti