tiistai 3. syyskuuta 2013

Auta itseäsi auttamalla muita

Palataan vielä Onnellisuusprojekti-kirjaan, josta pari postausta taakse päin kerroin. Erityisesti siitä nimittäin jäi mieleen onnellisuutta koskeva ajatus, joka itselläni on aiemmin jäänyt turhan vähälle huomiolle:

"One of the best ways to make myself happy is to make other people happy, and one of the best ways to make other people happy is to be happy myself."

Untitled | via Tumblr

Onnellisuutta pidetään usein yksilöllä olevana pääomana tai ominaisuutena, ja monet onnellisuuden tavoitteluun tähtäävät toimet ovat varsin yksilökeskeisiä. Olen itsekin aika kiihkeä individualisti ja usein väheksyn muiden ihmisten vaikutusta elämääni - ja myös omaa vaikutustani muihin ihmisiin. Kuitenkin olen huomannut, että toisten auttamisesta ja ilostuttamisesta tulee lähes takuuvarmasti itsekin hyvälle tuulelle. Ja toisaalta yleinen negatiivisuus kuormittaa myös murjottajan läheisiä, joten yksi loistava tapa "auttaa" heitä on olla itse onnellisempi. Yksi masentuneita ja muuten vain negatiivisia ihmisiä yhdistävä piirre on se, että he ajattelevat yleensä korostetun paljon itseään ja omia fiiliksiään, ja juuri sellaiseen minullakin on taipumusta. Tietysti itsestään täytyy pitää huolta eikä kannata keskittyä muista huolehtimiseen niin paljon, että unohtaisi oman hyvinvointinsa, mutta tietty määrä epäitsekkyyttä ei varmasti tee ketään ainakaan onnettomammaksi. On vaikeaa vain päättää ruveta onnelliseksi, mutta itse aion ainakin keskittyä tulevaisuudessa entistä enemmän muiden ihmisten auttamiseen ja piristämiseen omien fiilisten vatvomisen ja yksilökeskeisten "onnellisuusstrategioiden" sijasta.

6 kommenttia:

 1. Jes, juuri sellainen blogi jota kaipailinkin! Lisäksi aihe on mulle juuri oikea. Liityin lukijaksi, ihanaa kun blogissa on paljon luettavaa ja lisäksi todella mielenkiintoista asiaa!

  VastaaPoista
 2. Pakko kehua taas kerran: mahtavia ajatuksia, mahtava blogi! Oon itse saanut tästä tosi paljon irti. Tekstit antavat ajattelemisen aihetta ja auttavat huomaamaan, miten paljon omalla asenteella ja käytöksellä voikaan vaikuttaa. Kiitos tästä blogista, olet ihana! :)

  VastaaPoista
 3. Dreamer, kiitos kovasti, mahtavaa kuulla, että aihe kiinnostaa! :)

  Iida, lämpimät kiitokset ihanasta kommentistasi! Tuollaista palautetta on aina todella mukava saada, lisää kummasti bloggausmotivaatiotakin kun kuulee, että joku saa tästä jotain irti :)

  VastaaPoista
 4. Onnellisuus on tarttuvaa.. Tämä on niin totta. :)

  VastaaPoista
 5. sun blogilla on hirmu suloinen idea, ja ihana nimi :) voi miten tykkään tästä!

  VastaaPoista
 6. Ronja, niinpä! :)

  Jenni, oi, kiitos paljon! :)

  VastaaPoista