perjantai 7. huhtikuuta 2017

Uusia tuulia + ajatuksia sometodellisuudesta

Aloitin maanantaina työt tutkijana Tampereen yliopistossa - psykajuttujen parissa, kuten arvata saattaa, tarkemmin työkuormituksesta palautumista käsittelevässä projektissa. Siihen liittyen olisi tarkoitus alkaa myös väsäämään väitöskirjaa lähitulevaisuudessa. Saatan olla ihan pikkuisen innoissani, sillä tutkimuksen tekeminen on kiehtonut minua kovasti vähintään siitä lähtien, kun intoa puhkuen tein graduani muutamia vuosia sitten. Itse aihepiirikin on totta kai todella kiinnostava, ja voipa olla, että siihen liittyviä pohdintoja on luvassa täällä blogissakin.

Ensimmäinen työviikko kului lähinnä talon tavoille opetellessa ja työkavereihin tutustuessa. Paikat ja osin ihmisetkin tosin olivat melko tuttuja jo entuudestaan opiskeluajoilta, ja suoraan sanoen välillä tuntuu vähän hassulta, että olenkin nyt yliopistolla töissä enkä opiskelijana. Taitaa mennä hetki uuteen rooliin totuttelemisessa! Paljon on toki kaikkea muutakin uutta ja jännittävää, ja tämän viikon ajan olen hetkittäin kieriskellyt aikamoisessa informaatioähkyssä - tosin se tuntuu ennen kaikkea kiehtovalta ja motivoivalta, ei niinkään uuvuttavalta (ainakaan vielä). Luulen, että tulen pitämään tästä työstä, ja yli puolen vuoden urakriiseilyn jälkeen se on muuten aika mukava tunne!

Tällä viikolla ajatukseni ovat pitkälti olleet kiinni uudessa työssä sekä harrastusmenoissa (teatteriryhmälläni on pääsiäisen jälkeen pari esitystä luvassa, ja aika ahkerasti on harjoiteltu), ja  täällä somessa pyöriminen on jäänyt tavanomaista vähemmälle. Aina, kun niin käy, saan yleensä todeta, että mitä vähemmän roikun somessa, sitä vähemmän se myös kiinnostaa. Kiiltokuvamainen sometodellisuus alkaa nyppiä ja se paljon puhuttu "oikea elämä" viehättää entistä enemmän. 

Kausittain tämä tuntuu menevän, sillä tuttujahan nämä fiilikset ovat - ja tuttua on sekin, että jonkin ajan kuluttua olen kuitenkin aina hurahtanut uudelleen someen. Sen verran koukussa siis taidetaan olla, ettei tästä noin vain eroon pääsekään. Eikä toki tarvitsekaan, sillä totta kai somessa on paljon hyvää, eikä suunnitelmissani ole häipyä yhtään minnekään pysyvästi. Yritän kuitenkin jatkuvasti opetella tietoisempaa some-elämää - sitä, että sosiaalisen median käyttöni olisi omien arvojeni ja tavoitteideni mukaista eikä päämäärätöntä selailua, "inspiroitumista", joka vähänkään heikommassa mielentilassa luiskahtaa helposti kateudeksi ja huonommuudentunteen potemiseksi. 

Kun nyt jatkossa toimin kaiket päivät ihmismielen ihmeellisyyksien parissa, olen miettinyt, tekeekö enää vapaalla mieli kirjoittaa tai lukea paljolti samoista asioista. Toisaalta kyllä pidän bloggaamisesta ja erityisesti ajatusteni jakamisesta todella paljon, ja hyvin se tuntui maistuvan opiskeluaikoinakin, joten luulenpa, etten ihan äkkiä raaski luopua tästä. Blogin fokusta olen pohdiskellut viime aikoina melko paljon, sillä haluaisin sen olevan melko selkeä. 

Mitä mieltä te lukijat olette? Tuleeko mieleen kehittämisideoita blogini suhteen? :) 

8 kommenttia:

 1. Huippua! Onnea hurjasti uuden työn ja väikkäriprojektin aloittamisen johdosta! Mikäs sen mukavampaa kuin löytää työ, josta oikeasti on innoissaan! (Sama haave olis toki itsellä sitten, kun valmistun.)

  Mua itseäni kiinnostaa eniten täällä sun blogissa kaikki psykologiaan liittyvät jutut. Ei siis ollenkaan haittaisi, jos kertoilisit esim. tuosta teillä meneillään olevasta projektista enemmänkin. :) Toisaalta ymmärrän hyvin, jos tekee mieli kirjoitella välillä jostakin muustakin kuin töihin/omaan alaan liittyvistä jutuista. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti Suvi! :) Toivottavasti säkin löydät kiinnostavan ja motivoivan työn sitten aikanaan - joskus toki joutuu kokeilemaan erilaisia juttuja ennen kuin "se oikea" lopulta löytyy :)
   Kiva kuulla, että psykajutut kiinnostaa, sillä niistä itsekin tykkään eniten kirjoittaa, kun niistä ihan pikkuisen sentään tiedänkin :)

   Poista
 2. Onnea uudesta työpaikasta! Tiedän niin tuon tunteen, kun yliopistolla onki ykskaks töissä eikä opiskelijan ominaisuudessa. Erilaista, mutta kivaa. Mielenkiintoiselta vaikuttaa työnkuvasi/tutkimusaihe.

  VastaaPoista
 3. Onnittelut uudesta työstä, kuulostaa mielenkiintoiselta! Toivottavasti tosiaan riittää vielä intoa bloggaamiseen, koska tästä on tullut yksi lempiblogeistani ekä aiheiden että kirjoitustyylisi puolesta :)
  Väitöskirjaprojektiin liittyvät jutut kiinnostavat ihan jo tutkimusaiheen osalta, mutta myös itse työ ja muu väitöskirjan tekemiseen liittyvät aiheet olisivat mukavaa luettavaa. Intoa siis uuteen työhön ja myös blogin kirjoitteluun!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Ja tosi mukava kuulla, että kiinnostusta riittää :)

   Poista
 4. Onnea uudesta työstä ja tsemppiä tulevaan! :) Minä pidän blogistasi tällaisenaan, joten en osaa valitettavasti antaa kehitysideoita. Toivottavasti jatkat kuitenkin bloggailua. ;)

  VastaaPoista