sunnuntai 27. lokakuuta 2013

Miksi lukeminen kannattaa

...to free our soul.

Lomaviikko kului yhdessä hujauksessa ensin rentoutumisen ja sitten museoiden, oopperan, kirjamessujen ja vähän shoppailunkin parissa, ja kotiin Tampereelle palaaminen masensi aivan yhtä paljon kuin kesälomankin jälkeen. Hieman sielua riipii ajatella, että kaikki minulle läheisimmät ihmiset asuvat jossain muualla, joten emme koskaan näe niin usein kuin haluaisin. Onneksi on sentään muutamia hyviä ystäviä täälläkin. Ja onneksi on kirjoja, joita lukiessa huomaa, että jotkut ihan oikeasti saattavat kokea maailman ainakin jossain määrin samalla tavalla kuin minäkin. Se on hieno tunne, varsinkin kaltaiselleni ihmiselle, joka on aina kokenut olevansa vähän erilainen. Lisäksi lukemalla pääsee usein sisälle myös sellaisiin ajatus- ja tunnemaailmoihin, joiden ymmärtäminen arkielämän pohjalta voisi olla lähes mahdotonta. Itse olen lukenut kuluneen syksyn aikana surkean vähän romaaneja (syytän tästä paksuja tenttikirjoja, jotka viime jaksossa söivät ison osan vapaa-ajastani), mutta nyt aion ryhdistäytyä - varsinkin kun kirjamessuilta tuli ostettua aika mukavasti luettavaa, niin faktaa kuin fiktiotakin :)

Olisi muuten kiva kuulla, millaisista kirjoista te pidätte - suositukset kelpaavat aina!

11 kommenttia:

 1. Voihan sitä tässä ohimennen mainita että tykkään vähän erikoisista, psykologisista ja taiteellisista kirjoista, mutta oikeasti tulin vaan sanomaan että tykkään tästä blogista paljon!!

  VastaaPoista
 2. Rakastan kaikkia kirjoja jotka liittyvät jotenkin taiteeseen, taiteilijaelämäkerrat, romaanit yms. Tämän lisäksi luen mielelläni suomalaisten 1940-50-luvun näyttelijöiden elämäkertoja: Tauno Palo, Eeva-Kaarina Volanen, Edvin Laine, Lasse Pöysti, Leif Wager....
  Ihastuin myös Hannu-Pekka Björkmanin teoksiin Valkoista valoa ja Kadonneet askeleet.

  VastaaPoista
 3. Aiempaan musiikkia käsittelevään postaukseesi liittyen voisin suositella sinulle Oliver Sacksin Musikofilia teosta. Hyvin mielenkiintoinen paketti musiikin ja aivojen välisestä yhteydestä, ehdottomasti yksi lemppareistani tietokirjojen saralla!

  VastaaPoista
 4. Anonyymi, ai että, mukava kuulla! :)

  hietzu, mä en ole varmaan ikinä saanut luettua loppuun yhtäkään elämäkertaa - enkä oikeastaan edes tiedä miksi, ovathan monien ihmisten elämät varsin kiehtovia :D Ehkä pitää kokeilla taas joskus.

  Merituuli, oi, tuo kuulostaa todella kiinnostavalta, pitää ehdottomasti lukea!

  VastaaPoista
 5. Sinut on haastettu :)
  http://mut-mita-sun-pitaisi-tehda.blogspot.fi/2013/10/blogihaaste.html

  VastaaPoista
 6. Hei apua, minulta on täysin mennyt ohi! Mitä oopperaa kävit katsomassa? :D Itsekkin haaveilen juuri lomaviikosta ( tai edes parista peräkkäisestä vapaasta). Viikon kun vielä jaksaa niin pääsee vähän hengähtämään :)

  VastaaPoista
 7. Eerika, kiitos haasteesta! :)

  Culturelle, käytiin katsomassa Don Pasquale, joka oli ihan positiivinen yllätys etukäteen lukemieni kritiikkien jälkeen :D Ihanaa katsoa välillä hauskaa oopperaa kaikkien tragedioiden keskellä, ja Donizettin musiikista pidän kovasti :)

  VastaaPoista
 8. Khaled Hosseinin tuotantoa on paljon kehuttu, itse luin Thousand Splendid Suns ja voin todelakin suositella!

  VastaaPoista
 9. Meriannen, itse asiassa minulla on omassakin kirjahyllyssä jo juuri tuo kirja, mutta en ole vielä saanut luettua :D

  VastaaPoista
 10. Diana Gabaldonin tuotanto. Ah, niihin kirjoihin syventyessä unohtuu kaikki muu!

  VastaaPoista
 11. Anonyymi, kiitti vinkistä, hänen kirjojaan en olekaan lukenut ollenkaan :)

  VastaaPoista