tiistai 5. tammikuuta 2016

Tervetuloa, 2016!

Tämä vuosi on alkanut uskomattoman kauniina. Palelee, lähes koko ajan, mutta senkin kestää, kun ulkona on niin uskomaton valo. Täytyy nauttia siitä täysillä vielä nämä viimeiset lomapäivät, kun ehtii ulkoilemaan valoisaan aikaan. Päivittäiset kävelylenkit olen päättänyt taas pienen tauon jälkeen ottaa tavaksi, sillä olen huomannut juuttuvani liian helposti sisälle, vaikka tasan tarkkaan tiedän lyhyenkin ulkoilun piristävän niin mieltä kuin kehoakin. Muutenkin olen tässä uuden vuoden ensimmäisinä päivinä miettinyt, mitä tulevalta vuodelta odotan. Ei, ei lupauksia, joita en kuitenkaan pitäisi, mutta suunnitelmia ja tavoitteita on ihmisellä oltava. Toiveita ja odotuksia oli oikeastaan melko helppo keksiä, sillä kuten sanottu, tänä vuonna arkeni tulee ensin kokopäiväisen työharjoittelun ja sen jälkeen valmistumisen myötä muuttumaan paljon. 


Kaikista konkreettisin ja ajankohtaisin toiveeni lienee järkevämmän ja säännöllisemmän vuorokausirytmin löytäminen. Koko viime vuoden ajan minulla oli koulua vähän milloin sattuu, joten aamut ovat jo kuukausien ajan venyneet kovin pitkiksi. Sen myötä tulee helposti valvottua pikkutunneille asti, ja silloinkin nukahtaminen on usein vaikeaa. Olen ehkä ennenkin maininnut, että olen jo vuosia ollut koukussa torkuttamiseen, enkä ole vieläkään onnistunut pääsemään siitä pysyvästi eroon. Näinä vuoden ensimmäisinä päivinäkin olen joka ilta vakaasti päättänyt olla torkuttamatta seuraavana aamuna, mutta arvatkaa onko suunnitelma toteutunut kertaakaan... Tahdonvoimaa kun ei aamutokkurassa tunnu millään löytyvän. Elättelen kovasti toiveita siitä, että ensi viikolla alkava harjoittelu ja sen mukanaan tuomat rutiinit auttaisivat tasaisemman ja aamuvirkumman unirytmin vakiinnuttamisessa. Pakko on onneksi aika hyvä motivoiva tekijä.


Toinen arkirutiineihin liittyvä toiveeni on, että saisin itseni taas liikkumaan tarpeeksi. Loppusyksystä treenirutiinit hieman kärsivät, kun muihin elämänalueisiin keskittyminen tuntui tärkeämmältä (ja olikin, en ole niitä ihmisiä, jotka asettaisivat treenaamisen esimerkiksi ihmissuhteiden edelle), ja nyt tilanne on pitkästä aikaa se, että joudun muistuttelemaan itseäni liikkumisesta. Tilanne ei toki ole minulle mikään uusi, innostuinhan liikkumisesta ensimmäistä kertaa vasta aikuisiällä, mutta sekä kehon että mielen kannalta hyvien rutiinien katkeaminen kyllä harmittaa. En toki ole ollut täysin liikkumatta, kävelyä on kyllä tullut paljon, ja satunnaisesti kerran pari viikossa olen jumppaillut tai joogannut, mutta joka tapauksessa fyysinen aktiivisuus on ollut reilusti vähäisempää kuin moneen vuoteen - ja sen kyllä huomaa olosta. Salitreeneihin en aio palata, ei vaan enää kiinnosta, mutta ainakin erilaisia joogaharjoituksia ja lenkkeilyä ajattelin lisätä arkeeni. 


Lisäksi odotan tältä vuodelta tietysti ammatillisessa mielessä kehittymistä ja oman suunnan löytämistä - miten päättää, mihin keskittyä, kun niin moni asia kiinnostaa? Tässä varmasti sattumallakin on iso roolinsa, mutta valintojakin on joka tapauksessa tehtävä. Vapaa-ajalla en aio unohtaa rakkaita taide- ja kulttuuriharrastuksia vaan pikemminkin pitää ne entistä tiiviimmin osana arkea, sillä ne ovat mitä parhainta vastapainoa kaikille älyllisille yritelmille. Mitä ihmissuhteisiin tulee, toivoisin oppivani vielä vähän lisää luottamusta ja avoimuutta. Ihmisenä toivoisin olevani entistä rohkeampi ja empaattisempi mutta samalla pitää huolta omista rajoistani ja hyvinvoinnistani. En ehkä koskaan tule olemaan mikään naurattaja, "hyvä tyyppi" tai ääripositiivisen ajattelun puolestapuhuja, mutta rentoutta ja suhteellisuudentajua voisin kyllä hieman kehittää.

Viimeisempänä mutta ehkä myös tärkeimpänä toivon unohtumattomia elämyksiä, oivalluksia ja kauniita hetkiä. Ja niitähän löytyy, kun vain pitää aistinsa ja mielensä auki.

Mitä te toivotte alkaneelta vuodelta? Teittekö uudenvuodenlupauksia?

6 kommenttia:

  1. Onpas upeat kuvat :) En tee uuden vuoden lupauksia, uusia visioita kyllä :)

    VastaaPoista
  2. Upeita kuvia! Onko mistä päin Tamperetta? Olettaen siis, että ovat sieltä :)

    Onnellisiä hetkiä ja uusia kokemuksia alkaneeseen vuoteen! Itse tein kaksi lupausta tälle vuodelle: opettelen elämään enemmän hetkessä ja sanon useammin kyllä (esim.spontaaneille ideoille). Tänä vuonna haluan nauttia elämästä, sillä viime vuosi opetti, että elämä on niin arvaamaton ja voi loppua niin yllättäen ihan liian nuorena.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitoksia! Tampereelta on, Pyhäjärven rannasta :) Paitsi eka kuva on Oulusta vanhempieni kodista.
      Kiitos samoin myös sinne! Hyvältä kuulostaa nuo sinun lupaukset :)

      Poista
  3. Kiitos kivasta blogista ja ajatuksistasi, joita jaat täällä :) Jonkin sortin uudenvuodentavoitteenani on itsetuntemuksen kehittäminen ja olenkin ollut aika innostunut MBTI:stä. Haluaisin kysyä, onko MBTI sinulle tuttu ja jos on, mitä mieltä olet siitä? :)

    VastaaPoista
  4. Paljon onnea uudelle vuodelle ja työharjoitteluun :) Hienoa, että valmistuminen on kohta edessä!

    VastaaPoista