tiistai 4. elokuuta 2015

Kesämatkalla

Vähän yli viikko sitten palasin toiselta kesälomareissultani, päälle viikon kestäneeltä Itä-Suomen automatkalta: vietimme muutaman päivän Kuopion seudulla, pari päivää Savonlinnassa oopperajuhlien merkeissä (niistä lisää Kulttuuripläjäys-blogini puolella), pari päivää Mikkelissä ja vielä paluumatkalla ehdimme tutustua Jyväskylään - ja tietysti autolla reissatessa tulee aina pysähdyttyä matkan varrellakin kaikissa vähänkään mielenkiintoisissa paikoissa. Säät eivät varsinaisesti suosineet, mutta muuten reissu oli todella onnistunut. Itä-Suomi on Kuopiota lukuunottamatta minulle varsin outoa maaperää, ja oli taas virkistävää huomata, että löytyypä niitä Suomen rajojen sisäpuoleltakin mielenkiintoisia paikkoja, joissa ei ole tullut ennen käytyä. Ennen kaikkea matkailussa - oli kyse sitten ulkomailla tai kotimaassa seikkailusta - rakastan kuitenkin sitä, miten reissun päällä turha vatvominen unohtuu ja ajatukset on helppo pitää elämän perusasioissa (kuten siinä, mistä saa seuraaavan kerran ruokaa) ja toisaalta uusissa kiinnostavissa kokemuksissa. Yksikään reissu ei liene täydellinen, huonoa ruokaa tai muita pikku vastoinkäymisiä tulee melkein aina vastaan, mutta silti olen yllättynyt siitä, miten jopa minun kaltaiseni vatvoja onnistuu matkoilla yleensä irrottautumaan murehtimisesta ja liian monimutkaisesta ajattelusta. Vielä kun reissuasenteen saisi kestämään kotiinpaluun jälkeenkin... Tai sitten pitää vain yrittää käydä pienellä matkalla aina, kun siihen tarjoutuu mahdollisuus :)Kuten kuvistakin voi päätellä, pilvibongaus on ollut selkeästi tämän kesän juttu. Ja bongattavaa on toki riittänyt...

1 kommentti:

  1. Minä rakastan autossa istumista kesäisin (mikäli helteellä on mahdollisuus ilmastointiin). Siinä näkee niin monipuolista maisemaa. Pidän etenkin pelto- ja niittymaisemista sekä silloista ja järvistä. Olen ehdottomasti sitä mieltä, että Suomen matkailu voi olla aivan yhtä jännittävää ja avartavaa kuin ulkomaanmatkailukin.
    Kauniita kesäkuvia olet saanut tallennettua. Pilviä, ja taivasta yleensäkin, on ihanaa kuvata. Koskaan ei saa täysin samanlaista otosta.

    VastaaPoista