perjantai 29. toukokuuta 2015

Haastehommia

Sain kysymyshaasteet sekä Anni Minervalta että Elinalta, joten ajattelinpa vastailla molempien kysymyksiin samassa postauksessa. Itse olen taas kerran liian laiska keksimään kysymyksiä tai haastamaan ketään (tiedetään, olen tylsä), mutta joka tapauksessa toisten kysymyksiin on aina hauskaa ja mielenkiintoista vastata - vähän tulee nostalgisesti mieleen peruskouluaikojen ystäväkirjat ja muut ihanat hassutukset! Siispä täältä pesee, ensin vastaukset Anni Minervan kysymyksiin:

1. Mistä haaveilet?
- Rakkaudesta, mielenrauhasta, mielekkäästä ja innostavasta työstä, matkustelusta (ja ehkä nimenomaan tässä järjestyksessä). Ainakin. 
2. Mitä odotat kesässä?
- Matkoja, kulttuurielämyksiä, helteisiä rantapäiviä, uusiin paikkoihin tutustumista ja pientä seikkailua, ja tietysti sitä, että on aikaa lukea paljon kirjoja ja viettää aikaa täällä pohjoisempana asuvien ystävien kanssa, joita muuten näen ihan liian harvoin.
3. Lemppari jäätelömaku?
- Vaihtelee, tykkään kokeilla kaikkea uutta. Vanhanajan suklaa ja minttusuklaa tosin toimivat aina, ja joskus tekee mieli jopa ihan perinteistä vaniljaa.
4. Ketä ihailet?
- Ihmisiä, jotka elävät rohkeasti ja itsevarmasti omien arvojensa ja intohimojensa mukaan.
5. Mitä sinun tekee mieli nyt?
- Suklaata (koska muka ei?). Ja missä ne kunnon kesäsäät muuten viipyvät - eikö olisi jo kesän ekojen helteiden aika?!
6. Tämän hetkinen lempparibiisi?
- Näihin en ole koskaan osannut vastata, sillä harvoin tulee mieleen vain yhtä tai edes muutamaa. Italian euroviisubiisi eli Il Volon Grande Amore kolahti ehkä kaikkein viimeisimpänä, ihanan sentimentaalista ja mahtipontista, Italia-fani ei voi kuin tykätä!
7. Mistä haluaisit kiittää juuri nyt, ketä/mitä ja miksi?
- Kolmea ala-asteajoista asti mukana menossa pysynyttä ystävääni - nimenomaan siitä, että he ovat pysyneet elämässäni tai tupsahtaneet siihen aina uudelleen, vaikka välillä onkin ollut ajanjaksoja, jolloin emme ole pitäneet juurikaan yhteyttä. Näiden leidien kanssa juttu jatkuu aina siitä, mihin se on viimeksi jäänyt, vaikka edellisestä tapaamisesta olisi kuinka pitkä aika. Nyt tekisi tosin mieli jaella kiitoksia tasapuolisuuden nimissä kaikille muillekin rakkaille ystäville :) 
8. Tämän hetken suosikkisi ruokarintamalta?

- Mahdollisimman yksinkertainen ruoka. Näin kesällä maistuvat hyvin esimerkiksi simppelit salaatit, ja tulevalta Milanon-matkalta odotan kovasti myös maistuvia risottoelämyksiä. 
9. Mitä tarjoaisit vieraille, jotka tulevat lyhyellä varoitusajalla?
- Teetä ja hedelmiä, joita keittiöstäni löytyy aina. Olen laiska emäntä, ja helposti ehdotan vierailleni, että lähtisimme porukalla johonkin läheiseen kahvilaan tai ravintolaan syömään :D
10. Miten mainostaisit asuinpaikkakuntaasi sinne muuttavalle?
- Tampereella on ainakin lukuisia ihania kahviloita, vireä kulttuurielämä, kauniita vanhoja tehdasrakennuksia ja upeita luontomaisemia ihan keskustan kupeessakin. 
11. Joko olet heittänyt talviturkin ja jos et, milloin aiot?
- En ole vielä. Aion sitten, kun tarkenee, eli jos (toivottavasti kun!) ne helteet joskus tulevat :) 

Ja sitten Elinan kysymyksiin:

1. Miksi bloggaat?
- Uskoisin, että päällimmäinen ja rehellisin syy on kova itseilmaisun ja pätemisen tarve. Olen aina pitänyt kirjoittamisesta ja pohdiskelusta, ja jossain vaiheessa huomasin, että se on mukavampaa ja mielekkäämpää julkisesti, kun saa palautetta ja voi parhaimmillaan tuottaa lukijoille hyvää mieltä tai saada heidät ajattelemaan uudesta näkökulmasta. Lisäksi kirjoittamalla selkiytän samalla myös omia ajatuksiani. 
2. Millaisia blogeja luet?

- Vähän sitä sun tätä: joitakin muoti- ja tyyliblogeja, muutamia ruokablogeja, treeni- ja hyvinvointiblogeja (joskin minulla olisi muutamakin sananen sanottavana tuosta aika epämääräisestä hyvinvointi-kategoriasta), kulttuuriblogeja, tietysti tosielämän tuttujen satunnaisia blogeja... Riippuu paljon fiiliksestä, joskus joku blogi saattaa unohtua pitkäksikin aikaa, kunnes taas sopivan hetken tullen palaan sen pariin.
3. Millaisia kirjoja luet?

- Taas tylsä vastaus: vähän sitä sun tätä :D Tietokirjoja monenlaisista kiinnostavista aiheista (joita ovat erityisesti taide, historia, uskonnot ja kulttuurit), sekä klassikkoromaaneja että uudempiakin, myös "kevyempää" fiktiota toisinaan, ja runojakin totta kai. Pidän kirjallisuudessa melko simppelistä tyylistä, en oikein tykkää lukea kirjoja, joissa kuvaillaan kaikkea todella perusteellisesti tai kikkaillaan sanoilla liikaa (kohtuus kaikessa siis).
4. Mitä odotat tai toivot elämän tuovan sinulle?

- Kurkkaa edellisen kysymyssarjan ykköskohta! Toiveita siis, odotukset ovat valitettavasti aika ajoin vähän pessimistisempiä.
5. Mikä on paras asia mitä sinulle on tapahtunut?

- Ei pysty sanomaan vain yhtä. Kaikki rakkaat ja merkitykselliset ihmiset, jotka ovat kohdalleni osuneet ja joilta olen oppinut paljon elämästä. Se, että minulla on ollut mahdollisuus opiskella paitsi unelma-alaani, myös kaikkea muutakin jännittävää ihan vain siksi, että sattui kiinnostamaan. Muutenkin mahdollisuudet, kuten matkustaminen ja se, että olen toistaiseksi säästynyt taloudellisilta huolilta harvinaisen hyvin. Ja sitten on niitä asioita ja ihmisiä, joiden tapaaminen oli samalla parasta ja lopulta kamalinta elämässäni, mutta siitä ei sen enempää.
6. Mikä oli haaveammattisi lapsena ja mikä sinusta tuli?

- Ne vaihtelivat aika paljon, mutta ainakin arkeologia kiinnosti kovasti joskus ihan penskana! Yläasteikäisenä taas halusin taiteilijaksi tai kuvisopeksi. Minusta ei ole vielä tullut varsinaisesti mitään, kohta tulee toivottavasti psykologi :) 
7. Kallein aarteesi?

- Olen aika kova kiintymään esineisiin, joten tähänkin on vaikea vastata. Jos laajemmin ajatellaan, kallein aarre ovat totta kai läheiset ihmiset eli perhe ja ystävät. 
8. Millä tavoin pidät itsestäsi huolta?

- Syömällä rennosti mutta vähintään kohtalaisen terveellisesti, liikkumalla päivittäin tavalla tai toisella, käsittelemällä mieltä vaivaavia asioita (yleensä puhumalla niistä jonkun kanssa, mutta kirjoittaminenkin toimii usein), järjestämällä aina jotain pientä ylellisyyttä arjen keskelle, hakeutumalla muiden ihmisten seuraan liian erakoitumisen sijasta, haalimalla minulle äärimmäisen tärkeitä taide- ja kulttuurielämyksiä. Ja vaihtamalla maisemaa silloin tällöin, pienetkin matkat piristävät ja tarjoavat hyvän irtioton arjesta ja arjen ajatuksista.
9. Kaunein muistosi lapsuudestasi?

- Ihan varhaislapsuudesta muistan todella vähän mitään, ja myöhemmiltä ajoilta taas on todella paljon ihania muistoja. Kesälomamatkat perheen kanssa autolla ympäri Suomea olivat aina koko vuoden kohokohta, joten ne tulevat ensimmäisenä mieleen. Myös ensimmäinen Rooman-matka oli todella mieleenpainuva kokemus. Ja kotimaanmatkat kahdestaan tätini kanssa. Jostain syystä melkein kaikki elävimmät lapsuusmuistoni liittyvät matkoihin, arjesta muistan valitettavan vähän. 
10. Mitä toivot tulevalta kesältä?

- Tähänkin vastasin jo tuolla ylempänä :) 
11. Mitä teet ensimmäisenä aamulla?

- Surullinen totuus: torkutan, ja sen lopetettuani tsekkaan Facebookin ja Instagramin. Olisin niin paljon mieluummin vastannut tähän jotain muuta, ehkä vielä joskus... :D 

4 kommenttia:

 1. Mukava oli lukea vastauksiasi! Kiva kun vastasit. Iloa lomapäiviisi :).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jee! Iloa ja mukavia hetkiä sinnekin! :)

   Poista
 2. Tuollaisia ystäviä kyllä kiittää mielellään jos/kun on sellaisia elämäänsä saanut. Tampereella on kyllä minunkin tietojeni perusteella hyvä ja vireä kulttuurielämä! Ja oman unelma-alan opiskelu on kyllä ehkä yksi ihanin asia maailmassa, tällä hetkellä.
  Jäin miettimään, että jos ajatellaan kalleinta aarretta pelkästään materialistisesti, niin mikä se olisi? Nimim. täällä toinen esineisiin rakastuva.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä! Ja joo, kulttuuria riittää kyllä - harmi tosin, että omaa lempilajiani oopperaa ei niinkään :/ Mäkin mietin kovasti tuota kalleinta materialistista aarretta, mutta se on kyllä tosi vaikea valita! Juuri nyt tulee ensimmäisenä mieleen meiltä kotikotoa löytyvä ikivanha karttapallo, jonka tutkailu herätti minussa kroonisen matkakuumeen ja kiinnostuksen vieraisiin kulttuureihin jo pikkulikkana, mutta kyseinen pallo sattuu olemaan juuri tuossa näköetäisyydellä, joten toisena päivänä olisin voinut varmasti valita jotain muuta :D

   Poista