lauantai 30. toukokuuta 2015

Aivot lomalla

Olen ollut nyt lomalla tasan viikon verran, ja siltä alkaa vihdoin tuntuakin - olen viettänyt melkein liiankin leppoisaa elämää mutta alkanut vähitellen tottua siihen, ja vaikka viikko sitten oli erinäisistä syistä mieli maassa, nyt alkaa taas tuntua siltä, että ehkä kaikki on sittenkin ihan hyvin. Lomailu ja maisemanvaihdos auttavat, mutta ennen kaikkea liikunta, vanhojen ystävien tapaaminen, inspiroivien kirjojen lukeminen ja tavallista spontaanimpi elämänrytmi.


Nostalgisia asioita:

Kun kotikaupungin kävelykadulla teinit laulavat epävireisesti mutta riemulla omaa muinaista lempibiisiäni (Uniklubin Rakkautta ja piikkilankaa, olin jo melkein ehtinyt unohtaa!). Kun näkee tuoreita ylioppilaita juhlimassa kaupungilla (vähän tosin järkyttävää huomata, että omista lakkiaisista on ehtinyt kulua jo viisi vuotta). Harry Potterit. Da Vinci -koodi. Lapsuudenkodin kirjahyllystä löytyvät peruskouluaikaiset vihkot ja tehtäväkirjat. Kun törmää kadulla vanhaan koulukaveriin (jonka tietää asuvan toisella puolella Eurooppaa).


Asioita joita tehdä joutilaina lomapäivinä:

Spontaanit kahvila- ja ravintolareissut yksin tai yhdessä sen vanhan kaverin kanssa, jota näkee aivan liian harvoin. Meren tuijottaminen, kirjan lukeminen meren rannalla, syöminen meren rannalla, pyöräily tai juokseminen meren rannalla - oikeastaan melkein mikä vain, mihin sisältyy meri. Vieraisiin kaupunginosiin eksyminen. Turhien ja tarpeellisten listojen kirjoittaminen. Tulevien matkojen suunnittelu. Kirjaston hyllyjen välissä haahuileminen vailla päämäärää. Täysin vieraasta aiheesta lukeminen ja innostuminen. Yksityiskohtien valokuvaaminen. Yksityiskohdista kirjoittaminen. Ikkunapöytään parkkeeraaminen ja ihmisten katseleminen. Elämäntarinoiden keksiinen. Puhetyylien ja murteiden kuunteleminen. Kirppisten kiertäminen mahdollisimman perusteellisesti ja mieli avoimena. Muisteleminen. Unelmien keksiminen. Ideoiminen.


Eilen aamulla heräsin pahantuulisena ja ahdistuneena. Onneksi kuitenkin raahauduin lenkille, sillä törmäsin vähän reppanan oloiseen yksinäiseen joutseneen, jonka tapaaminen jätti jälkeensä hyvän mielen koko loppupäiväksi :)

2 kommenttia: