maanantai 30. maaliskuuta 2015

Mitä kuuluu?

Tuntuupa oudolta olla pitkästä aikaa ihan oikeasti lomalla! Minulla ei ole ensi viikolla pakollisia koulujuttuja, joten aloittelin pääsiäislomaa jo menneenä viikonloppuna matkustamalla kotikotiin Ouluun. Periaatteessa ajattelin tehdä lomallakin gradua (kohta se valmistuukin - aika hassu fiilis, kun koko projekti on mennyt niin kivuttomasti ilman mitään kriiseilyjä), mutta toisaalta eipä sen kanssa mikään kiire ole, joten taidan sittenkin keskittyä kaikkeen ihan muuhun. Joskus se nyt vaan on tarpeen, kuten maisemanvaihdoskin, ainakin tällaiselle helposti tylsistyvälle tyypille. Viime päiviin on onneksi mahtunut paljon kaikkea mukavaa - ei ihmeellistä tai yllättävää, vaan pikemminkin tuttua ja turvallista. Vaikka yleisesti ottaen kannatankin uuden kokeilua ja rajojen rikkomista aina välillä, joskus voi olla ihan jo oman mielenterveyden kannalta parempi viettää muutama leppoisa hetki mukavuusalueella.


Olen lueskellut pitkästä aikaa vanhoja suosikkikirjojani uudelleen - ihan parasta aina silloin tällöin! Varsinkin, jos pää tuntuu olevan sekaisin kaikista ajatuksista ja tunteista, voi olla oikein hyvä idea palata tutun lempikirjan pariin, jonka muistaa vaikka ulkoa. Varsinkin Harry Potterit toimivat aina, mutta myös Donna Tarttin The Secret History (suomeksi Jumalat juhlivat öisin, mutta olen lukenut vain enkkuversion) on osoittautunut toisella lukukerralla jopa aiempaa paremmaksi.Hyvää ruokaa! Varsinkin salaatit ovat taas viime aikoina maistuneet (ja erinäiset herkutkin kyllä) pitkän talvisen sosekeittokauden jälkeen.


Rakastan matkalle lähtemisen fiilistä ja erityisesti rautatieasemia ja lentokenttiä. Ankeana ja sateisena lauantaiaamunakin hävyttömän aikaisin herääminen sujui harvinaisen helposti, kun päivän ohjelmassa oli junamatka toiselle puolelle maata. Myös junassa istuminen (pitemmillä matkoilla) on mielestäni todella rentouttavaa - siellä on helppo elää hetkessä, unohtaa arkiset ajatukset ja vain tuijotella ikkunasta ulos. Lueskella, syödä eväitä, kuunnella musiikkia, vain olla möllöttää.Parina ensimmäisenä Oulu-päivänä olen ehtinyt esimerkiksi istuskella peräti kolmessa lempparikahvilassani, lukea, opiskella latinaa (ihan vain siksi, että joskus iskee hirmuinen himo opetella jotain jännää, millä ei luultavasti ikinä tee mitään - ihan vain, koska oppiminen on niin ihanaa), pimputella pianoa, hortoilla ympäri kaupunkia ja vaihtaa kuulumisia ystävän kanssa oikein perusteellisesti. Mukavaa ja rentouttavaa on siis ollut, mutta saapa nähdä, montako päivää jaksan tällaista hölläilyä, vai alkaako gradukin kohta houkutella :D Toisaalta lomailuunkin yleensä tottuu muutaman päivän jälkeen, joskus saattaa jopa unohtaa kaivata muka tähdellistä tekemistä.

Mitä teille kuuluu? Millaisia pääsiäissuunnitelmia on mielessä? 


2 kommenttia:

 1. Rooster <3 Ja Tampere sekä Oulu <3 Minäkin suuntaan ylihuomenna kotiseudulle sinne Oulun kulmille. Tampere on kyllä ehdottomasti mulle sellainen sydänkoti, johon toivon joskus voivani asettua. Noin muuten kuuluu aika lailla samaa kuin sinullekin, gradua ja rentoilua. Mulla oli tämän tutkinnon ja todennäköisesti elämäni viimeinen yliopistoluento perjantaina ja vieläkin on hieman epäuskoinen olo asiasta.

  Mukavaa pääsiäisen aikaa! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vau, varmasti on vähän epätodellinen olo! Tsemppiä opintojen loppurutistukseen ja kivaa pääsiäistä! :)

   Poista