tiistai 3. maaliskuuta 2015

Liikuntaihmettelyä

Liikunta-asiat herättävät monenlaisia kysymyksiä ja mielipiteitä meissä kaikissa, ja koska itse en väitä missään nimessä olevani minkään sortin treeniasiantuntija, jätän tarkemmat pohdinnat ja varsinkin neuvojen jakelemisen aiheesta mielelläni muille. Liikunta on kuitenkin sen verran mielenkiintoinen aihe, että täytyyhän minunkin päästä toisinaan aukomaan päätäni siitä(kin). Viime päivinä olen nimittäin miettinyt mm. näitä elämän suuria kysymyksiä:

- Miksi nykyään ihmiset sanovat usein menevänsä jumpalle eikä jumppaan? Onko jompi kumpi taivutusmuodoista oikea ja toinen väärä, vai ovatko molemmat ihan okei? Onko taivutuksessa kenties paikallisia eroja tai jopa jonkinlaisia sävyeroja merkityksessä? Itse olen tosiaan aina tottunut menemään jumppaan, ja hätkähdän joka kerta sitä, kun joku sanoo tai kirjoittaakin menevänsä jumpalle. Osaisiko joku viisas valaista, mistä tässä on kyse?

- Miksi joidenkin mielestä on ihan normaalia ja hyväksyttävää treenata salilla paljain jaloin? Tähän en vaan keksi muuta sanottavaa kuin yäk. Muutenkin salilla tulee ainakin tällaisen bakteerikammoisen välillä mietittyä vähän liikaakin sitä, miten iloisesti siellä kaikki mahdolliset pöpöt leviävät...

- Eikö ihmisillä tule pää kipeäksi tai huono olo, jos lukee lehteä/kirjaa crosstraineria polkiessa tai juoksumatolla juostessa? Kokeilin kerran, enkä muuten ihan äkkiä kokeile toiste.

- Aina silloin tällöin näkee jonkun riuhtovan liian isoilla painoilla ja/tai surkealla tekniikalla siihen malliin, että sivustakatsojaa hirvittää heidän terveytensä puolesta. Kehtaisinko mennä neuvomaan vai en? Tähän mennessä en ole kehdannut, varsinkin kun en ole liikunta-alan ammattilainen enkä mikään salikonkari itsekään, mutta on kamalaa katsoa sivusta ihmisten tekevän jotain, mikä alkaa näyttää jo suorastaan vaaralliselta.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti