lauantai 7. helmikuuta 2015

Viikon kootut lätinät

Käsittämätöntä, miten aika kuluu: taaskin on yksi viikko hurahtanut ohi melkein huomaamatta. Hetkittäin ihastelen arkeani, johon sisältyy aika lailla juuri niitä elementtejä, joita olen siihen kaivannutkin. Kuluneen viikon aikana olen esimerkiksi tehnyt kolme jämäkkää salitreeniä (joista ei kuvamateriaalia ole - minulla ei vieläkään olisi pokkaa alkaa ottaa saliselfieitä, enkä ole varsinaisesti kokenut tarvettakaan), kokenut vauhdin hurmaa ja oppimisen iloa balettitunnilla, saanut graduni tilastolliset analyysit aika hyvälle mallille, kokkaillut hyvää ruokaa ja nukkunut aivan liikaa. Epäsäännöllisessä arkirytmissä on toki hyvätkin puolensa, kyllähän minäkin vaihtelusta pidän, mutta huonoimpiin puoliin kuuluu ehdottomasti se, että unirytmikin vinksahtaa helposti. Olen ollut aina melko "huono nukkumaan", ja itse asiassa nyt on kulunut jo aika monta kuukautta sellaista menoa, että välillä nukun melkein viikon verran kymmenisen tuntia joka yö - ja sellaisesta uniähkystä seuraa tietysti se, että jossain vaiheessa unta ei kerta kaikkiaan tulekaan, enkä saa moneen päivään nukuttua muutamaa tuntia enempää. Ei hyvä. Torkuttamisongelmanikaan ei ole kadonnut minnekään vaan pikemminkin pahentunut: tälläkin viikolla olen torkuttanut vähintään puoli tuntia joka ikinen aamu. Ja joka ikinen ilta päätän, että huomisesta lähtien tähän tulee muutos, mutta aamulla kellon piristessä tahdonvoimasta ei ole enää tietoakaan.


Mitä kivoihin juttuihin tulee, olen tässä hieman testaillut uusia reseptejä - niin terveellisiä kuin vähemmän terveellisiäkin. Kokeilin mm. ensimmäistä kertaa elämässäni tuorepuuroa (chia-siemeniä, mustikoita ja mantelimaitoa yllä olevassa kuvassa), joka ei varsinaisesti vakuuttanut. Taidan pitäytyä perinteisessä kaurapuurossa tai sitten smoothieissa, tuo maistui vähän niiden epäilyttävältä välimuodolta. 


Olen myös yrittänyt pitkästä aikaa (hmm, siis ekoja kertoja joululoman jälkeen) keskittyä enemmän pianon soittamiseen. Jouduin kärvistelemään jokin aika sitten lähemmäs viikon ilman toimivaa nettiyhteyttä muuta kuin puhelimessa, ja vitutuksesta huolimatta se oli ihan tervetullutta vaihtelua - tulipahan ainakin muisteltua, mitä kaikkea kivaa ja inspiroivaa voi tehdä ilman nettiä! Soittaminen on myös loistava keino purkaa ylimääräistä energiaa ja sisälle kertyneitä tunteita rakentavasti (eli kaatamatta niitä läheisten niskaan).


Yliopistolla olen luonnollisesti viettänyt paljon aikaa, niin luentojen ja harjoitusten kuin tietokoneluokassa kykkimisenkin merkeissä. En kuitenkaan ole niitä ihmisiä, jotka jaksaisivat istua tuntikausia koneella tai lukusalissa pänttäämässä, vaan keskittymiskykyni pysyy parhaiten yllä, jos pystyn pitämään edes pienen hengähdys- ja jaloittelutauon noin kerran tunnissa. Onneksi yliopistolla on paljon pitkiä käytäviä missä vaellella :D


Viime viikonloppuna eräs ystäväni pääkaupungista oli Tampereella kyläilemässä, ja turistikierroksemme ohjelmaan kuului tietysti kaupungin kahvila- ja ravintolatarjontaan tutustumista. Minusta on jostain syystä todella mukavaa esitellä asuinkaupunkiani tai muuta tuttua paikkaa kavereille, jotka eivät tunne sitä kovin hyvin tai ollenkaan, pääsee jonkinlaiseen lomamoodiin itsekin, kun tarkastelee tuttuja paikkoja vierailijan näkökulmasta - ja tietysti pääsee myös vierailemaan taas kerran omissa lempipaikoissa (kuva ihanasta Kahvila Runosta, josta on viime kuukausina tullut yksi vakkaripaikoistani)!


Ja niin, nämä sääilmiöt. En vaan vieläkään käsitä, mikä ihmeen talvi tämä tällainen on olevinaan, kun koskaan ei aamulla herätessään tiedä, onko ulkona pakkasta, lumimyrsky, loskakeli, vesisade vaiko jopa harvinainen auringonpaiste. Jälkimmäinen tosin toi väkisinkin hymyn naamalle, ja yhtenä päivänä oli niin mielettömän kaunis lumimyräkkä, että taisin kulkea koko päivän typerä hymy naamallani (paitsi että hymy on aina hyvä vaihtoehto).


Mitä teidän mielessänne liikkuu? 

2 kommenttia:

 1. Ihanan näköistä tuorepuuroa! Mulla on itsellä ihan sama ongelma ton torkuttamisen kanssa - siitä ei millään meinaa tulla aamuisin loppua..

  http://healthylifestyle-sanni.blogspot.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näytti paremmalta kuin maistui :D Ja taitaa tosiaan olla aika yleinen ongelma tuo torkuttaminen nykyään..

   Poista