torstai 26. helmikuuta 2015

Turistina kotikaupungissa

Vanhempani tulivat tänään muutamaksi päiväksi vierailulle tänne Tampereelle, mikä tarkoittaa sitä, että heidän kanssaan pyöriessäni minäkin saan viettää hieman turistielämää - eli syödä ulkona, kahvitella, ja ennen kaikkea käydä kaikissa niissä paikoissa, missä omassa kotikaupungissa (tai asuinkaupungissa, kun eipä tämä varsinaiselta kodilta tunnu) harvoin tulee käytyä. Tuttuihin kaavoihin kangistuminen on aivan liian helppoa, ja arjen touhotusten keskellä usein unohtuu, mitä kaikkea hienoa ja mielenkiintoista omasta kaupungistakin löytyy. Kotikaupunkiani Ouluakin olen oppinut kunnolla arvostamaan vasta muutettuani sieltä pois, kun taas Tampereen kanssa kävi vähän päin vastoin: ennen täällä oli aina ihanaa käydä, kun silloin tuli kierrettyä läpi kaikki mahdolliset museot ja muut nähtävyydet, kiinnostavat kahvilat ja ravintolat, käveltyä läpi milloin mitäkin kaupunginosia, kun taas nyt täällä asuessa kaupunki on tuntunut enimmäkseen tylsältä ja vastenmieliseltä (okei, asenneongelma, kun muutin tänne puolivastentahtoisesti). Kuitenkin aina, kun pääsen leikkimään turistia ja/tai esittelemään kaupunkia täälä harvoin tai jopa ensimmäistä kertaa vieraileville kavereille, huomaan loppujen lopuksi pitäväni kaupungista aika paljon. Jostain syystä sen tajuaa vasta silloin, kun saa oikein miettiä, mitä lempipaikkoja haluaa vieraille näyttää. Kai sitä vain tulee tarkasteltua paikkoja ja niiden tarjoamia mahdollisuuksia vähän erilaisesta näkökulmasta, mikä on erittäin tervetullutta. Suosittelen siis lämpimästi muillekin arkeensa piristystä tai pientä feikkilomaa kaipaaville: tehkää turistikierros kotikaupungissanne, tutustukaa uusiin paikkoihin, esitelkää niitä muualta tuleville! :)


Iloista tulevaa viikonloppua teille!

4 kommenttia:

 1. Minäkään en tunne Jyväskylää kotikaupungiksi vaikka olenkin asunut täällä 5 vuotta. Kaupungista aloin tykätä varsinaisesti vasta sen jälkeen, kun aloin ahkerammin kuluttaa sen museoita ja näyttelyitä. Näin pääsi sisään kaupungin menoon ja tutustui ihmisiin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toi on kyllä mitä mainioin tapa tutustua ja ehkä ihastuakin kaupunkiin! :)

   Poista
 2. Löysin blogisi sattumalta linkillä eräältä toiselta sivulta ja olen lueskellut yön hiljaisuudessa kirjoituksiasi ihan alusta saakka. Ihanan herkkävaistoisia älykkäitä huomioita, joihin olen voinut samaistua, joskaan en olisi voinut ilmaista niitä noin selkeästi kuin sinä olet tehnyt.Kiitos ajatuksistasi, ihan mieli kirkastui ja virkistyi. -Amelie-

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi että, kiitos ihanasta ja piristävästä kommentistasi, tuollaista palautetta on aina ilo saada! :)

   Poista