torstai 2. tammikuuta 2014

Uuden vuoden ensimmäinen ajatus

Kuva: Huippua sunnuntaita! Vuoden viimeisiä viedään.

Täällä vielä pohditaan edellisen vuoden kohokohtia ja aallonpohjia sekä sulatellaan viimeisiä joulusuklaita (vielä on monta päivää lomaa jäljellä!), mutta vähitellen olen onnistunut myös suuntaamaan katseen kohti tulevaisuutta. 2013 oli minulle ehkä elämäni vaikein mutta myös opettavaisin vuosi, enkä ole varmasti (ainakaan taaperoiän jälkeen) muuttunut yhdessä vuodessa näin paljon. Olen oppinut arvostamaan perhettäni ja ystäviäni aivan eri tavalla kuin ennen, ja olen myös opetellut yhä enemmän hyväksymään itseäni juuri tällaisena kuin olen, koittamatta väkisin muuttua esimerkiksi sosiaalisemmaksi. Olen säikähtänyt oman mieleni voimaa ja löytänyt sen syövereistä piirteitä, joita en ollut tullut koskaan aiemmin ajatelleeksi. Tein monta mieleenpainuvaa pikku matkaa, tapasin monen monta uutta ihmistä, joista sain myös muutamia ihania ystäviä. Innostuin harrastuksesta, josta en olisi koskaan uskonut pitäväni. Eli oikeastaan viime vuoteen mahtui paljon hyviäkin juttuja, ja ehkä aika kultaa muistot ja ahdistus haalistuu. Nyt on kuitenkin aika aloittaa uusi vuosi, joka toivottavasti tuo elämääni entistä enemmän kaikkea hyvää ja kaunista. Uudenvuodenlupauksia en tee, sillä en aio millään merkittävällä tavalla muuttaa elämäntapojani, koen niiden olevan jo nyt melko hyvässä tasapainossa. Muutamat viime vuodet ovat olleet minulle rohkeuden ja uskalluksen harjoittelun aikaa, ja sillä tiellä aion jatkaa. Mukava elämäkin on toki tavoiteltavaa, mutta voi olla, että todellinen kukoistaminen alkaa vasta oman mukavuusalueen ulkopuolella.

Onnellista ja menestyksekästä vuotta 2014 kaikille teille! Mitä te toivotte tai odotatte tulevalta vuodelta?

14 kommenttia:

 1. Hyvaa uutta vuotta! Mulla ei ole mitaan odotuksia tulevalle vuodelle. Koko vuosi on viela taysin auki ja se on oikeastaan aika mukava ajatus - voi elaa paiva kerrallaan mitaan sen suurempia suunnitelmia tekematta :)

  VastaaPoista
 2. Uuden vuoden suurimmat toiveet suuntautuvat omaan elämään ja siihen, että saisi elää just sellaista elämää kuin haluaa :) Ainakin toteutan pari elämäni tärkeintä haavetta tänä vuonna (:

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mahtavaa :) Vähän harmittaa, ettei itselläni ole sellaisia spesifejä haaveita, joita voisi vain lähteä toteuttamaan :D

   Poista
 3. Jotenkin minulla oli samantyyppisiä teemoja viime vuoden aikana - vaikeaa oli ja kaikenlaisia sisäisiä muutoksia/muutospyrkimyksiä oli paljon. Oikeastaan jo 2-4 vuotta on ollut melkoisen tahmeaa ja hankalaa, mutta uskon, että sen kautta voin tulla enemmän omaksi itsekseni. Kuten sanoit, minäkin uskon, että todelliseen kukoistamiseen tarvitaan kaikenlaisia kasvunpaikkoja.

  En toivo mitään erityistä vuodelle 2014. Ajattelin ottaa sen siltä kannalta, että elämä heittänee eteen juuri niitä tarpeellisia asioita - olkoon vaikka niitä kipeitä ja hankaliakin.

  Toivotan sinulle iloa, valoa ja lämpöä tälle vuodelle!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Joskus odotukset voivat toki olla haitaksikin, varsinkaan jos ei ole joustavuutta niiden suhteen - kaikki kun ei kuitenkaan mene odotusten mukaan. Toi kuulostaa kyllä hyvältä ajatukselta, että elämä heittää eteen tarpeellisia asioita, jotka vain täytyy ottaa vastaan :) (tosin kohtaloon en usko vaan pikemminkin siihen, että ihminen luo itse oman elämänsä, mutta kaikkeen ei tietenkään voi vaikuttaa)

   Poista
 4. En tehnyt mitään varsinaisia lupauksia,mutta toivon että saisin graduni tänä vuonna valmiiksi. Katsotaan toteutuuko ja jaksaako ahertaa koko vuoden...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tsemppiä gradupuuhiin, eiköhän se siitä vielä valmistu :)

   Poista
 5. Minäkin toivon elämääni entistä enemmän hyvää ja kaunista, mitään tiettyä ei tällä hetkellä ole haaveissa. :) Onnellista vuotta sinulle!

  VastaaPoista
 6. Aion jatkaa tänäkin vuonna itseni kehittämistä. Haluan tulla kärsivällisemmäksi ja haluan ottaa asioita rennommin. Olen jo edistynyt, mutta vielä on työtä. Mitään uudenvuoden lupauksia en tehnyt, en usko sellaiseen.Yksi konkreettinen asia jota odotan, jonka onnistuminen varmistui tänään, on matka ystävän kanssa New Yorkiin, heinäkuussa menoksi, jee! Oikein hyvää alkanutta vuotta sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Ai että, ihanaa että pääset New Yorkiin! Itsekin toivoisin tälle vuodelle jotain kivaa reissua, ei kai auta muu kuin alkaa suunnitella ;)

   Poista
 7. Samoilla linjoilla ollaan, viime vuosi oli opettavanen, mutta toisaalta taas avasi uusia mahdollisuuksia :) Ajattelin tänä vuonna tarkkailla ruokailutottumuksiani paremmin, keskittyä enemmän liikuntaan ja kokeilla rohkeammin uusia juttuja. Ei siis mitään radikaalia "nyt kaikki tulee heti muutumaan" :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuulostaa hyvältä :) Yhtäkkinen radikaali muutos ei monestikaan edes ole se paras vaihtoehto, uusi elämäntapa saattaa sitten lopahtaa yhtä äkkinäisesti kuin alkoikin... vaikka kai se joillekin sopii :)

   Poista