torstai 7. marraskuuta 2013

Vahvuuksista


Olen tismalleen samaa mieltä siitä, että tietyistä luonteenpiirteistä, jotka helposti tuntuvat heikoilta kohdilta tai jopa puutteilta, voi sopivissa olosuhteissa ja tietysti myös oman työskentelyn kautta jalostaa vahvuuksia. Omalla kohdallani olen pohtinut paljon herkkyyttä, joka tuntuu olevan selkeästi sekä heikkous että vahvuus - jotain, mistä luopuminen muuttaisi persoonani aivan toiseksi, mutta joka silti tuntuu aika ajoin vaikeuttavan elämää. Herkkyydestä olen kirjoittanut ennenkin ja tulen kirjoittamaan lähitulevaisuudessa lisää, mutta kannattaa muistaa, että moni muukin piirre voi aiheuttaa yhtä ristiriitaisia tunteita, vaikuttaa positiivisesti tiettyihin elämänalueisiin mutta negatiivisesti toisiin. Silti se voi olla yksi suurimmista vahvuuksistasi, tai ainakin siitä voi tulla sellainen.

Mitkä ovat teidän vahvuuksianne, ja miten ne ovat löytyneet?

3 kommenttia:

 1. Herkkyys on ehdottomasti yksi minulle ominaisimmista piirteistä. Toistaiseksi en ole havainnut kovin paljoa sen positiivisia vaikutuksia, eli kuinka piirre muuttuu vahvuudeksi. Odotan siis kovasti tekstiäsi aiheesta!

  VastaaPoista
 2. Ei voi olla totta miten sun postaukset sattuu aina just johonkin mitä itse mietin! Nimittäin. Luen parhaillaan (ihan sattumalta kun kirjastossa oli palautettujen kirjojen hyllyssä) Natascha Kampuschin kirjaa (se sieppaustapaus). Hän pohtiin nimenomaan herkkyyttä. Hän oli herkkä lapsi. Kirjaa lukiessa herkkyys osoittautuu vahvuudeksi, hän itse arvelee että vain sen avulla hän selvisi 8 vuoden psyykkisestä ja fyysisestä vankeudestaan ja jatkuvasta kiduttamisesta. Hyvä postaus taas kerran!
  -Helena ja Blackie Kahden Naisen Loukusta-

  VastaaPoista
 3. tuikku, minullakin on ollut (on yhä) aika vaikea suhde herkkyyteni kanssa, se on ihan ymmärrettävää...

  Helena ja Blackie, kiitos! Onpa mielenkiintoinen ajatus, että joku voisi juuri herkkyyden avulla selvitä tuollaisista asioista, kun toisaalta herkät ihmiset ovat usein tavallistakin alttiimpia ympäristön vaikutteille sekä hyvälle ja huonolle kohtelulle... varmasti kiinnostava kirja, vaikka aihe melko rankka onkin.

  VastaaPoista