tiistai 20. syyskuuta 2016

10 syntiä

Usein blogimaailmassa nyppii kiiltokuvamaisuus: elämä on kivaa, tervehenkistä, hauskaa, sosiaalista ja kuplivaa, ja pahimmillaankin sellaista, että sitä voi kuvailla sydäntä raastavilla mutta silti kauniilla laulujen sanoilla. Inhoan sydämeni pohjasta sanaa "elämänmakuinen", mutta se sana taitaa silti sopia parhaiten kuvaamaan lempiblogejani - niissä on läsnä tavallinen arki ja ihmisyys, sivuuttamatta niiden nurjia puolia. Bongasin yhdessä suosikkiblogeistani hauskan postausidean, jonka päätin toteuttaa itsekin: tässä siis kymmenen syntiäni, asioita joista olen kaikkea muuta kuin ylpeä, mutta jotka ovat silti (valitettavasti ainakin tällä hetkellä) osa minua. Joskus on tärkeää keskittyä myönteiseen, mutta usein tuntuu, että siihen keskitytään täällä sometodellisuudessa liikaakin, joten tässä pieni vastaisku sille - elämä on ihania ja inspiroivia hetkiä (ihan tasapainon vuoksi päätin kuvittaa postauksen niillä), mutta myös tätä:

1. Olen toisinaan kohtuuttoman vaativa sekä itseäni että läheisiäni kohtaan. Minulla on varsinkin monista ihmissuhteisiin liittyvistä asioista kaavoihin kangistuneita odotuksia, joiden alkuperä on itsellenikin mysteeri (ja joissa ei välttämättä ole mitään järkeä tai realismia), mutta jotka saavat minut hinkumaan aina vähän enemmän. 

2. Edellisestä päästäänkin tähän: olen myös pahimmillani aika huomionkipeä, ja saatan jopa keskustelussa innostuessani puhua toisten päälle tai unohtua selostamaan omia juttujani ties kuinka pitkäksi aikaa ilman, että ketään oikeasti kiinnostaisi. Minulla on myös hassu tapa joskus puhua seurassa (tosin vain läheisessä sellaisessa) itsekseni ja ajatella ääneen - mikä ehkä hetkittäin on ihan sympaattista mutta pidemmän päälle voi käydä hermoille, sillä sitä pälpätystä on joskus vaikea katkaista.3. Olen surkea lajittelemaan ja kierrättämään. Olen joskus heittänyt käyttökelpoisia vaatteita roskiin vain, koska en ole jaksanut kärrätä niitä kierrätykseen. Viime talveen asti myös heitin kaikki roskat samaan pussiin, kunnes poikaystäväni suunnilleen pakotti minut lajittelemaan edes biojätteet. Sentään se tapa on vakiintunut, joten ehkä toivoa on.

4. Olen todella laiska silittämään vaatteita. Rakastan ryhdikkäitä ja tyylikkäitä vaatteita, mutta käytännössä kauluspaidat ja muut hienosteluvermeet jäävät kaappiin pölyttymään, jos niiden käyttäminen vaatisi ensin silittämistä. Olen jopa luopunut joistakin vaatteistani tämän ärsyttävän mukavuudenhalun takia.

5. Kiinnitän huomiota toisten ihmisten vaatteiden kuntoon, hiusten leikkaukseen, meikkiin ynnä muihin pinnallisiin tekijöihin, ja saatan mielessäni arvostella heitä niiden perusteella - siitä huolimatta, että itse saatan kekkaloida kaupungilla vähintään yhtä homssuisen näköisenä. 6. Olen kova kadehtimaan. En ehkä materiaa, mutta toisten töitä, perheitä, ystäväpiirejä, elämänasenteita, harrastuksia, ulkonäköä, suunnilleen mitä tahansa. Paikoitellen tämä tosin saattaa olla myös eteenpäin potkiva voima, sillä en kuitenkaan tosissani ajattele, että toisen onni tai menestys olisi jotenkin minulta pois. 

7. En muista kenenkään syntymäpäiviä tai muita merkkipäiviä, elleivät ne satu päällekkäin jonkun juhlapyhän kanssa. Onneksi on Facebook muistuttamassa.

8. Jätän asioita herkästi kesken. En esimerkiksi juuri koskaan lue loppuun tylsältä tuntuvaa kirjaa, neulomukset jäävät toisinaan puolitiehen, ja pidemmät kirjoitusprojektit tyssäävät aina siihen, kun innostun hetkeksi jostain uudesta ideasta. Toki pitkäjänteisyyttä ja tavoitteellisuuttakin tarvittaessa löytyy, sentään esimerkiksi onnistuin valmistumaan yliopistosta jopa tavoiteaikaa nopeammin, mutta haluaisin silti olla sitkeämpi ja kärsivällisempi.9. Edelliseen liittyen: turhaudun ja luovutan helposti, jos en osaa jotain. Minulla on aivan idioottimainen päähänpinttymä siitä, että fiksun ihmisen pitäisi osata uudetkin jutut harjoittelematta, ja jos en heti ensi yrittämällä osaan jotain, saatan kokea olevani tyhmä ja lahjaton. Älytöntä, tiedetään, ja tämänkin yli olen opetellut pääsemään, mutta silti tuo tunne iskee aina välillä.

10. En omista kampaa, enkä myöskään kovin usein harjaa hiuksiani. (Melkein tekisi mieli jättää mainitsematta, että minulla on tosi lyhyet hiukset ja sellainen sileä ja luiru hiuslaatu, jota ei melkein edes saa takkuun, mutta ehkä tämä selvennys lienee paikallaan, ettette pidä meikäläistä ruokottomana metsäläisenä.)

Mitkä ovat teidän syntejänne? Millaisia kehittämiskohteita teistä löytyy?  

6 kommenttia:

 1. Haluaisitko kirjoittaa joskus omakohtaisista kokemuksistasi rakkaudessa? :)
  Luen blogiasi säännöllisesti, olen huono kommentoimaan...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tää on sellainen kysymys, mitä olen itsekin välillä miettinyt, että haluanko kaivautua ihan niin henkilökohtaisiin aiheisiin täällä julkisesti. Toistaiseksi ainakin olen päättänyt pitää omat rakkausasiani blogin ulkopuolella ainakin suurimmaksi osaksi, tuntuu itselleni liian henkilökohtaiselta asialta täällä käsiteltäväksi, varsinkin kun rakkaus on sellainen elämän osa-alue, joka minulle on aiheuttanut jos jonkinlaista päänvaivaa vuosien varrella, vaikka nyt kaikki onkin hyvin :) Minusta on ihanaa lukea toisten omakohtaisia kokemuksia tällaisista intiimeistäkin asioista, mutta itse olen aika yksityinen ihminen näissä asioissa :)

   Mukavaa että viihdyt juttujeni parissa, ja kiva kun tällä kertaa kommentoit - on aina mukava saada aikaan vuorovaikutusta lukijoiden kanssa, vaikka toisaalta itsekin lukijana olen surkea kommentoimaan toisten blogeja :D

   Poista
 2. Tutun kuuloinen "syntilista" - tosi moni kohta sopii muhunkin :) Ainakin kohdat 1, 4, 6, 8 ja ysi oli ihan kuin mullakin. Voisin lisätä laiskuuden ja tekemiseen ryhtymisen vaikeuden. En vain saa aloitettua hommia, vaan vetkuttelen viimeiseen saakka. Pikkupaheina mainittakoon karkinsyönti ja viininlipitys :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heh, kiva kuulla että muillakin on samoja ongelmia! Aika tavallisiahan nuo taitavat ollakin :) Mullakin on jossain määrin tuota tekemiseen ryhtymisen vaikeutta, joskus jopa silloin, vaikka homma olisikin mukavaa ja/tai vapaaehtoista (niin kuin vaikkapa tämä bloggaaminen, josta tykkään tosi paljon, mutta silti joskus ei vaan tule kirjoitettua, vaikka ideoitakin olisi...). Ja karkki maistuu täälläkin, ja herkkuruoat muutenkin! :)

   Poista
 3. Hei! Kiva postaus! Erityisesti arvostan sitä, että kirjoitat kateudesta ja muiden arvostelemisesta. Oman kokemukseni mukaan ne ovat aiheita, joista hyvin mielellään vaietaan, vaikka uskallan väittää, että useammat meistä "syyllistyvät" niihin. Mukavaa syksyä! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti! :) Totta, vaiettuja aiheitahan ne ovat, ja juuri sellaisiin haluankin mielelläni tarttua. Kivaa syksyä sinnekin!

   Poista