torstai 18. elokuuta 2016

Lapin lumoissa

Kävin alkuviikosta kolmen päivän minilomalla Lapissa. Hävettää myöntää, mutta vaikka olen Oulusta kotoisin, Lappi on ollut minulle pitkään täysin vierasta aluetta: ennen tätä reissua olin käynyt Rovaniemelläkin tasan kerran, ja lisäksi joskus muinoin lapsena automatkalla Tornionjokilaaksossa (ja muistijäljet siitä reissusta ovat varsin vähäisiä). Viime vuosina olen jostain syystä altistunut niin suurelle määrälle Lappi-hehkutusta, että omakin into matkustaa maamme pohjoisimpia kolkkia tutkailemaan on kasvanut kasvamistaan. Näitä hetkiä, kun sitä melkein päättää lopultakin hankkia ajokortin, pohjoisessa matkustaminen kun ei kovin kattavasti ja mielekkäästi onnistu julkisilla kulkuvälineillä. Nyt onneksi matkakuumeeni sai hiukkasen helpotusta, kun päätimme lähteä vielä kesälomailevan isäni kanssa pienelle automatkalle Oulusta Rovaniemelle ja takaisin muutamien mutkien kautta. Tiedetään, emme näin lyhyessä ajassa ikinä päässeet kovin kauas pohjoiseen, mutta reissu oli silti erittäin antoisa - ja kuten arvata saattaa, se myös sai minut kaavailemaan mielessäni jos jonkinlaisia tulevia reissuja, jotka haluaisin joskus toteuttaa. 
Olen aina ajatellut olevani enemmän kaupunki- kuin luontoihminen, mutta tällä reissulla tuli jälleen todettua, että taidan sittenkin kaivata tasapainoisesti molempia: on toki ihanaa asua kaupungin palvelujen ja kulttuurielämä lähellä, mutta toisaalta on myös todella vapauttavaa ja rentouttavaa matkata välillä jonnekin, missä ylimääräiset ärsykkeet eivät kuormita mieltä ja kehoa ja missä tarjoutuu mahdollisuus tuulettaa ajatuksiaan, vain olla öllöttää, liikkua ja nauttia huikeista maisemista. Keskittyä olennaiseen, tehdä tilaa puhtaille ja yksinkertaisille kokemuksille. Parikin päivää kauniissa maisemissa keskellä luontoa teki tehtävänsä, ja olo on nyt selkeä ja innostunut, samaan aikaan rentoutunut ja erittäin idearikas. Tätä tunnetta kaipaan niin kovasti silloin, kun minun on vaikea kaiken sortin yrityksistä huolimatta tavoittaa sitä. Tosin voipi olla, että reissukokemukseni olisi ollut kovin erilainen, jos olisin ollut liikkeellä pahimpaan hyttysaikaan. Nyt sää oli raikas, pilvinen ja tuulinen, eikä epämiellyttäviä pikku öttiäisiä juuri tullut vastaan - siis ihanteelliset ulkoiluolosuhteet hieman hienostelevalle kaupunkilaiselle, joka ei hehkutuksesta huolimatta ole täysin sinut kaikkien luontoelementtien kanssa :D 

Millaisia matkakokemuksia teille on tänä kesänä kertynyt? 

2 kommenttia:

  1. Herranen aika miten komeita ja tunnelmallisia maisemia! Vielä ei ole juurikaan matkakokemuksia tälle kesälle kertynyt (Kuopio - Jyväskylä välillä reissaamista lukuun ottamatta), mutta ensi viikolla olisi tiedossa yksi pieni matka. Siitäkin lisää myöhemmin. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eiks ookkin! :) Kiva että sullakin on pientä matkailua luvassa :)

      Poista