sunnuntai 12. heinäkuuta 2015

Pikkuärsytystä aiheuttavia asioita

Suomen "kesä"sää. Kylymä on, en ala.

Säästä valittaminen. Aina on liian kylmää, kuumaa, tuulista, tuuletonta, sateista tai kuivaa. Viime kesänä ketutti, kun lähes jokainen kaveri kitisi helteistä, joita itse rakastin, mutta tänä (säiden puolesta) kurjana kesänäkin on ketuttanut se, miten paljon jotkut antavat sään vaikuttaa fiilikseensä ja lomatouhuihinsa. Jos itse saisin päättää, kesä voisi kestää sellaiset puoli vuotta ja talven voisi skipata kokonaan, mutta kun en voi asialle mitään, ei auta kuin kiskoa nahkatakki niskaan ja sukkahousut jalkaan. Surullista on elämä, jos kaikki hauskuus on säistä kiinni ja jos kuluttaa kaiken aikansa ja energiansa kauniimman sään, viikonlopun, loman tai eläkkeen odottamiseen.

Se kun on kaikilla tuntuu olevan kovasti äärimmäisen tärkeää asiaa juuri silloin, kun on itse ollut sosiaalinen koko päivän ja haluaisi illalla hengähtää hetken omissa oloissaan.

Se kun ketään ei kiinnosta silloin, kun itse haluaisit puhua jostain äärettömän kiinnostavasta ja ajatuksia herättävästä aiheesta.

Toiveet, tunteet ja aikomukset, jotka menevät aina ristiin tai vähän ohi.

Halu kitistä asioista, joille ei kuitenkaan voi mitään, ja siitä podettu huono omatunto.

Ärsyttävät asiat, jotka ovat niin pieniä, että ettei niistä oikein kehtaa suureen ääneen valittaa, mutta jotka kuitenkin vaivaavat jossain mielen perukoilla.

Inspiraation puute silloin, kun intoa ja aikaa riittäisi.

Äärimmäinen positiivisuuden ihannointi ja kaiken negatiivisuuden kieltäminen. Joskus pieni kitinätuokio vain puhdistaa ilmaa ja mieltä, kunhan sitä ei ota päivittäiseksi tavaksi.

4 kommenttia:

 1. Olen samaa mieltä, että pieni kitinätuokio silloin tällöin on hyvästä. Aina ei voi olla yltiöpositiivinen.

  VastaaPoista
 2. Tuntuu siltä, että kesäloma menee varsin mukavasti kun ehtii tällaisia miettiä. ;) Olipa sää millainen hyvänsä, rentouttavaa loppulomaa! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nojoo, osoitus siitä, että eipähän ole kovin vakavia ongelmia ainakaan :D Kiitos, ihanaa kesän jatkoa sullekin säistä riippumatta! :)

   Poista