perjantai 18. lokakuuta 2013

Hengähdystauko

Tänään (turhan vaikean tentin jälkeen) minulla alkoi vihdoin odotettu epävirallinen syyslomani. Oikeaa lomaa minulla ei tänä vuonna ole, luennoista ei ole hetken taukoa, mutta onneksi oman loman pitäminen on sentään mahdollista - eikä nyt ole ehkä syytä mainita muutamista korvaavista tehtävistä, joita joudun tekemään paria kurssia varten. Vaikka viihdyn opiskelujeni parissa loistavasti, joskus on todella tarpeen pitää niistäkin kunnon hengähdystaukoa. Tämä syksy on ollut kaikin puolin erityisen hektinen ja täynnä kaikenlaista päänvaivaa, joten nyt tekee hyvää päästä muihin maisemiin selvittelemään omia ajatuksia, tai pikemminkin keskittyä johonkin ihan muuhun kuin niiden vatvomiseen. Huomenna lähden ensimmäistä kertaa kesän jälkeen muutamaksi päiväksi Ouluun perheen luokse, minkä jälkeen suuntaamme yhdessä vanhempieni kanssa Helsinkiin pienelle kulttuurilomalle (tiedossa ainakin oopperaa, museoita ja kirjamessut).

Oma läppäri ei lähde reissuun mukaan, sillä nyt on suunnitelmissa lähinnä laatuaikaa perheen ja ystävien kanssa, hyvää ruokaa (kuten aina) sekä rentoutumista ulkoilun ja kulttuuriaktiviteettien parissa jatkuvan Facebookin kyttäämisen ja blogien selailun sijaan. Myös treenaamisen osalta aion ottaa tulevan viikon vähän löysemmin, sillä tällä hetkellä parin viime viikon sali-innostus kyllä tuntuu kropassa. Toivottavasti olisi luvassa vielä kivoja syksyisiä lenkkeilyilmoja räntäsateen ja hyytävän tuulen sijasta! Vielä viikonloppuna täällä oli ihan mieletön ruska, mutta kohta siitä ei taida olla enää jälkeäkään, kun viime päivien huimat tuulet ovat repineet lehtiä puista aika tehokkaasti. Tänä syksynä olen kuitenkin ehtinyt tavallista enemmän nauttia upeasta ruskasta ja kauniista syyspäivistä lenkkeilyn merkeissä, ja onneksi siitä on kertynyt aika paljon valokuviakin todisteeksi.


Hauskaa viikonloppua!

3 kommenttia:

 1. Tapasin viikko sitten erään turkkilaisen, ja kun kerroin olevani Suomesta hän sanoi meillä olevan hyvin kaunis luonto. "No, niin kai meillä on joo..." vastasin vähän hämilläni ja sitten alettiinkin puhua jostain muusta. Pitkään katselin näitä kuvia ihan haltioituneena ja uusin silmin. Olen kyllä tiedostanut kaipaavani Suomen luontoa, mutta aiemmin olen miettinyt kaipaavani lähinnä sitä rauhallisuutta ja hiljaisia, meluttomia hetkiä. Mutta ei, kyllä minä kaipaan Suomen luontoa ihan esteettisenä elämyksenä. Kiitos Nanna, kiitos herätyksestä ja oivalluksesta!

  VastaaPoista
 2. Merituuli, kiitos itsellesi kivasta kommentista! Mukavaa, että koit oivalluksia :) Itsekin olen usein ajatellut, että eihän Suomen luonto mitenkään kovin ihmeellinen ole, mutta kyllä sen onneksi aika ajoin tajuaa, ainakin jos menee sinne luontoon :D Toki monessa muussakin maassa on upeaa luontoa, erilaista toki kuin täällä, joten enpä tiedä, onko Suomen luonto jotenkin erityisen kaunista... makuasia tietenkin :)

  VastaaPoista
 3. Joo syksy voi olla tosi ihanakin! Luvattu on vissiin vielä lämpimiäkin säitä. Ja onpas kivat punaiset kengät!
  - Helena ja Blackie Kahden Naisen Loukusta -

  VastaaPoista